Spring naar content

Hoe verzorg je je bloemen goed?

Met een goede verzorging van je bloemen heb je langer plezier van je boeket. Maar ja, hoe verzorg je je bloemen goed? Volg de onderstaande tips en je geniet zo lang mogelijk van je mooie boeket!

Schone vaas

Plaats de bloemen altijd in een schone vaas. Let op; even omspoelen is niet goed genoeg, want de bacteriën uit de restjes van je vorige boeket zullen je verse bloemen sneller doen verzwakken. Het schoonmaken van de vaas is dus een belangrijk klusje als je lang wilt genieten van je boeket! Wanneer je je vaas met een sponsje en afwasmiddel goed schoonmaakt en naspoelt met een sopje met bleek, dan zullen je bloemen je dankbaar zijn!

Bloemenvoeding

Bij je boeket ontvang je een zakje met bloemenvoeding. Los dit op in lauwwarm water, op de verpakking van de bloemenvoeding vind je de juiste verhouding. Het is belangrijk de bloemen zo snel mogelijk na ontvangst, met goed afgesneden stengels in een schone vaas met vers water en bloemenvoeding te zetten. Hoe sneller ze goed op water staan, hoe langer je plezier van je boeket zult hebben.

De onderste blaadjes

De onderste blaadjes mogen niet in het water komen te staan. Ze zullen gaan rotten en bacteriën zullen de bloemen in de vaas snel aantasten. Zorg er dus voor dat de onderste blaadjes zijn verwijderd voor je het boeket in het water zet.

Snijd de bloemen goed af

Ook al is het boeket vers gemaakt, snij de bloemen altijd nog even schuin af. Gebruik hiervoor een scherp (en schoon!) mes of een snoeischaar. Druk de stelen niet plat, maar snijd ze met zo min mogelijk geweld mooi schuin af zodat ze het water goed op kunnen nemen. Je kunt dit na een paar dagen herhalen voor een extra lange levensduur.

Een fijn plekje

Zet de bloemen op een fijn plekje in huis. Ze houden niet van de verwarming of airco en ook een tochtige plek doet ze geen goed. Wist je ook dat bloemen naast een fruitschaal sneller verwelken? Dit komt door het etheen (ethyleen) dat vrijkomt bij de rijping van fruit. Dit hormoongas laat ook je bloemen sneller rijpen, dus zet je boeket liever aan de andere kant van de tafel!

Ververs het water

Geniet van je bloemen en ververs om de 2 a 3 dagen het water. Je kunt de stelen dan ook nog even afsnijden en zo blijven je bloemen het langst heel erg mooi! Zijn de bloemen toch echt uitgebloeid? Dan bezorgen wij je graag weer een nieuwe boeket!

Staat je vraag er niet bij?

Neem dan contact met ons op, we helpen je graag verder. Je vragen worden door ons zo snel mogelijk beantwoord. Gaat je vraag over een al geplaatste bestelling, hou dan je bestelnummer bij de hand, zodat we je order zo snel mogelijk kunnen vinden.